Comisia de educaţie din Senat a aprobat introducerea Bacalaureatului diferenţiat

05 Septembrie 2012 / Ora: 09:48
Tag-uri: a aprobat, Bacalaureatul diferenţiat, Comisia de educaţie, Senat
Iti place acest articol?  
 

Comisia de educaţie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional.

Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei.

La şedinţa Comisiei de educaţiei a Senatului este prezentă şi Ecaterina Andronescu.

De altfel, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, după o discuţie cu membrii Comisiei de învăţământ din Senat, că doreşte ca, printr-un amendament, să se introducă în Legea educaţiei opţiunea Bacalaureatului profesional.

Potrivit acesteia, Bacalaureatul profesional se poate aplica din 2013.

"Pe masa comisiei se află ordonanţa pentru modificarea bacalaureatului de anul trecut, care a produs deja efecte. Ar fi foarte uşor de introdus un amendament care presupune doar acest bacalaureat profesional", a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a arătat, marţi, în comisia senatorială că, timp de doi ani, Bacalaureatul a adus doar rezultate slabe, astfel că, pentru cei care merg pe piaţa muncii s-a decis să se gândească o formulă prin care aceşti elevi să finalizeze liceul şi să meargă pe piaţa muncii.

"Am gândit să îi adăugăm bacalaureatului o componentă privind bacalaureatul profesional, care nu dă drept de acces pe învăţământul superior, dar dă drept pe piaţa muncii", a spus ministrul Educaţiei, precizând că acest bacalaureat profesional rămâne la opţiunea elevului şi a părinţilor.

Potrivit ministrului, bacalaureatul profesional are comun cu bacalaureatul naţional probele de competenţă, apoi cei care optează pentru această variantă trebuie să susţină un proiect, o probă practică şi un examen scris la educaţia antreprenorială, care este comună tuturor liceenilor.

"Dacă cineva a optat într-o sesiune numai pentru bacalaureatul profesional şi dacă peste o sesiune se răzgândeşte şi vrea în învăţământul superior, dă diferenţa şi poate să îşi continue cariera profesională", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, sâmbătă, după şedinţa de guvern, că bacalaureatul de anul viitor, probabil, va fi diferenţiat, iar liceenii care nu vor să urmeze o facultate, ci doresc să intre pe piaţa muncii, pot da bacalaureatul profesional, care va fi o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

Andronescu a afirmat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu mai mulţi directori de şcoală, precum şi cu reprezentanţi ai inspectoratelor, s-a ajuns la concluzia că trebuie introdusă o nouă formă de finalizare a studiilor liceale.

STIRI SIMILARE >>

Vizită oficială în România a preşedintelui Greciei
24 de candidaţi ai PDL, respinși de comisia de etică
Băsescu: Banii partidelor s-au dus în presă, cu sacoşa
STIRI IN ACEEASI CATEGORIE >>

PSD renunță la restructurarea Guvernului și propune miniștri interimari
Parlamentul a dat undă verde REFERENDUMULUI pe tema Justiţiei
Miting de pre-campanie la Craiova, organizat vineri de PSD
Posteaza un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu)
Mesaj
Cod verificare: Validare imagine
1062 - Duplicate entry '5881878' for key 'PRIMARY'

insert into articole_citite (data_citit, id_articol_citit,ip_citit) values ('2019-06-17 20:51:05','14728','54.242.25.198')

[EROARE:STOP]
Ne cerem scuze pentru aceasta problema!!! In cel mai scurt timp va fi rezolvata